ДА ПОДНЕСЕМ КАРТОФ

 
Ако децата отиват на училище официални и носят цветя, то скоро ще трябва да се прекопават картофите.
ПОЛЕЗНО Е ДА СЕ ЗНАЕ:
  • Един средно голям картоф съдържа половината от дневно необходимото количество витамин С за възрастен човек.
  • Колкото по-бързо се варят картофите, толкова повече витамини запазват. Друг трик да се запазят витамините е, картофите да се пускат да врят в кипяща вода.
  • Единствения по рода си в България и на Балканите Музей на Картофа, се намира в Клисура. Там ежегодно се провежда Празник на картофа.

Как да сготвим вкусни картофи – вариантите са много. Но нека да видим няколко интересни и по-нетрадиционни начини на тяхното поднасяне.

ИДЕЯ: Направете ВКУСНИ КАРТОФИ поднесете ги по интересен начин

Това изглежда красиво, да не забравяме, че освен това е вкусно. Хитрината е за набодете предварително картофа на дървено шишче и да го отрежете спираловидно. После го намажете с масло, овкусено с чер пипер, розмарин, чесън на прах, червен пипер, сол на вкус, може и малко пармезан и запечете. Поръсете с магданоз  преди сервиране.

Нарязани със помощта на шишче, картофите могат и да се изпържат. Ще са хрупкави и апетитни.

Нарязани на тънко, подредени стройно в тавичка, овкусени и поръсени с бекон – това също е вкусна вечеря от картофи, и малко по-различна. За да ги нарежем така отново на помощ идва дървеното шишче – поставете картофа между две шишчета, те ще ви помогнат ножа ви да не стига до долу, и режете на тънки слайдове.


А ако сте любители на месото, може лесно да "сготвите" вечерята - избери меню за твоя град и поръчай  отстъпка!
А вие как ще сервирате картофите?


Коментари