25.11 – ЧРД РУБИК КУБ

На 25-ти ноември 1977 г. в унгарските магазини се пуска в продажба механична главоблъсканица, наречена по-късно на името на своя изобретател, Ерньо Рубик. Той измислил кубчето през 1974 г. Знаете го – с 9 квадратни полета на 6-те си страни в 6 цвята. Надали има значение, но възможният брой различни подреждания на тези квадратчета е 43 252 003 274 489 856 000. Това означава, че толкова са вероятни стартови позиции, от които кубът може да бъде нареден.

ИДЕЯ - Вижте снимките, няма какво повече да коментираме :). Защо десертът за тази вечер да не е такъв?


Ето лесна рецепта за направата на
МАЛКИ, ВКУСНИ ПАСТИЧКИ
ПРОДУКТИ:
  • 4 яйца 
  • 120 г захар 
  • 60 г разтопен шоколад 
  • 60 г брашно 
  • 1 с.л. какао на прах 
  • 60 г масло 
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте с миксер белтъците и захарта до сняг. Разтопете на водна баня шоколада и го разбийте с мекото масло и жълтъците. Към тази смес добавете белтъците, но вече бъркайте на ръка.
Добавете и брашното, смесено с какаото, по-добре е да са пресети. Добавяйте на порции, а не наведнъж и разбърквайте леко, докато се получи еднородна смес.
Пресипете в тавичка, покрита с хартия за готвене. Печете в предварително загряла фурна на 180 °С около 20 минути.
Когато сладкишът е готов, не бързайте да го режете, а оставете добре да изстине. После го нарежете на малки пастички. Тях можете да покриете по начин, който най-много ви харесва.

Може да използвате фондан или да си направите сами шоколадова глазура: смесете 150 г шоколад и 3 супени лъжици олио и разтопете на водна баня. Пробвайте и с бял шоколад. Освен това той може да се оцвети със сладкарска боя и да се получат наистина интересни пастички.
Декорирайте със захарни фигурки, захарни пръчици, ядки, сладкарски блясък или с това, което въображението ви диктува.

Да ви е сладко!