Малко хора познават наистина огромните възможности, които им дава работата с Агар-агар. Той е чист, растителен и желиращ агент, поне 10 пъти по-силен от желатина. На неговия състав и начина му на извличане няма да се спираме в момента, те не са важни за удобството, което ни дава използването му. По-важното е как да го използваме така, че резултатът да е неповторим. Ето едно предложение.
ИДЕЯ: Декорация с … вода
Може би няма от първия път да успеете да получите желаният от вас резултат, но не се отчайвате. Опитите не изискват много време и ресурс, важното е сами да усетите точната пропорция. Тогава ще можете да впечатлявате с уникални декорации.
Това, което ще ви е нужно е:
- Агар-агар
- Вода
- Захар
- Ванилия
- Плодове или друго за украса, въпрос на въображение.
- Формички
НАЧИН НА РАБОТА:

Оставете в хладилника за няколко часа, докато сместа добре се желира. Внимателно извадете получените топки от вода и декорирайте сладкиша, с който ще блеснете пред вашите гости или пред любимите си хора.
Не се притеснявайте да експериментирате, можете да оцветите с хранителни бои или какво ли още не, стига да става за ядене :) За формички може да използвате празни черупки от яйца, а към водата да добавите и сок, например от портокал. Вариантите са ограничено само от вашето въображение.

Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение