ПИЛЕШКИ ДЖОБ



ИДЕЯ за лесна и вкусна вечеря. Най-просто казано,  напълнете пилешките гърди с овкусена смес от спанак и крема сирене и запечете в тигана. Добрият резултат е гарантиран.

ПРОДУКТИ
за 4 бр. пилешки гърди

250-300 г. спанак, размразен и изцеден
1/2 чаша крема сирене
1/4 чаша сирене пармезан
1 супена лъжица смлян чесън
няколко стръка нарязан зелен лук
чер пипер
сол на вкус
мазнина

ПРИГОТВЯНЕ
Смесете спанака, крема сиренето, пармезана и лука и загрейте така, че всичко добре да се смеси. Можете да го направите и в микровълновата печка.
Разрежете пилешките гърди като джоб. Загрейте малко мазнина в тиган и поставете пилешките гърди. Поддържайте средна температура. Оставете, докато месото стане златисто. После внимателно напълнете със сместа от спанак и крема сирене и отново запечете, от другата страна. Ако се притеснявате, че месото ще остане не добре приготвено, сложете капак за няколко минути.

Сервирайте, добавете и зеленчуци по избор и се наслаждавайте. Чаша вино със сигурност ще подсили удоволствието.