ОРЛОВО ОКО - да видиш оттатък РодопитеАко искате да погледнете света отгоре – имате вариант. “Орловото око”, в близост до с.Ягодина(1100м), има наблюдателна площадка монтирана на ръба на скалите. Височко е, но пък е много красиво.Красотата, видяна от Орлово око
От снимки трудно може да се добие пълно впечатление – гледката отгоре,  съоръжението, джиповете, с които се стига… Но всеки, който се е качил, ще ви каже: “Не пропускай, върви и виж! Изживяването е неповторимо!”


Една от най-атрактивните у нас “наблюдателни площадки” се намира на връх Свети Илия (1563 м). Надвесена е над 600-метрова пропаст, над Буйновско ждрело. На изток се виждат Чеирските езера и източните части на Родопите. На юг – планините в Гърция. На запад – Пирин и част от Рила планина. На север – Родопите.Проектирано е да издържа 3 тона тежест.

До горе може да се стигне пеша – по доста стръмно трасе. Може и със специализиран за целта джип, за любителите на офроуда. Едно е сигурно – с  личен автомобил не става. Пътя е около 20 мин от село Ягодина.