РОНЛИВИ СОЛЕНКИ


Невероятни, многопластови, апетитни и … лесни. 
ИДЕЯ: Не е трудно да си направите ронливи соленки, всеки в къщи ще е доволен да си хапва от тях.
ПРОДУКТИ
2 чаши брашно
1 супена лъжица захар

1 супена лъжица бакпулвер
1 ч.л. сол
1/2 чаша масло, студено,
3/4 мляко с 1 ч.л. лимонов сок, престояли около 5 минути преди използването им.

ПРИГОТВЯНЕ В голяма купа смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта.

Нарежете маслото с блендер или просто го настържете с обикновено ренде. Така ще ви е по-лесно да го смесите със сухите съставки и смесете добре. Прибавете и млякото с лимоновия сок, получава се тесто. разточете леко. С кръгла Разточете на правоъгълник, не много тънък, около 2 см. Разделете на три и поставете пластовете един върху друг. Отново формичка изрежете бисквити и ги подредете в тава, покрита с хартия за печене. Повторете, докато използвате цялото тесто. Работете бързо, тестото е маслено и се затопля от ръцете ви.

Печете 10-12 минути при 170 °С или до златисто кафяво.

Наслаждавайте се!



Назаем от dessert now dinner later