КАРАМЕЛЕНИ БИСКВИТИ


ПРОДУКТИ

1 яйце
1 яйчен жълтък
2 чаши брашно
1 ч. л. сода за хляб
1 чаша кафява захар
3/4 чаша бяла захар
20 карамелени бонбона
2 ч. л. канела
1/2 чаша какао на прах
Щипка сол
Ванилия
Смес от захар и канела за овалване

ПРИГОТВЯНЕ




В голяма купа разбъркайте заедно сухите съставки - брашното, какао на прах, сода за хляб,  канела, ванилия и сол.

Отделно, с електрически миксер разбийте маслото и захарта около 1 минута, докато станат светлина и пухкави. Добавете яйцето и яйченият жълтък и отново разбийте до кремообразна смес. Добавете в сухи съставки и разбъркайте на ниска скорост, докато се получи гладко тесто. Оставете купата на хладилника и охладете тестото в продължение на 20 минути.

Покрийте дъното на тавата с хартия за  печене. Удобно ще е, ако имате лъжица за сладолед, с която да гребвате от тестото. Но и без нея ще се  получи, вземете приблизително около 2 с.л. тесто и оформете малка питка. В средата поставете карамеленият бонбон. Навийте тестото около него така, че той да не се показва от никъде. Оформете топче, оваляйте го в сместа от канела и захар. Подредете в тавата. Ще получите 18-20 бисквитки, в зависимост от големината им. Печете 9-11 минути на 170 °С или докато бисквитките се надигнат и напукат. Извадете и охладете.

Ако искате, поръсете с морска сол, така ще подсилите прекрасният им вкус.

Наслаждавайте се!