БЪРЗА ВЕЧЕРЯ С ПИЛЕ


Вечер е, изморени сте, а искате да приготвите нещо вкусно? А ако очаквате гости, със сигурност ще трябва и да е лесно и впечатляващо.
ИДЕЯ: Направете пиле с картофи по нов начин. Това, което ще ви отнеме най-много време, е да нарежете продуктите. Останалото става почти без ваше участие, а резултатът е … вкусен!
ПРОДУКТИ:
2 кг пилешки гърди, нарязани на кубчета
8 картофа, отново на кубчета
1/3 чаша мазнина
2 ч. настърган кашкавал, а по-добре сирене Чедър
1 ч. бекон, нарязан на дребно
Подправки:
1 1/2 ч.л. сол
1 с.л. прясно смлян пипер
1 с.л. червен пипер
2 с.л. чесън на прах
3 с.л. подлютен сос /по желание/
1 ч. зелен лук, нарязан – за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
После е лесно. Смесете в купа мазнината с всички подправки. Добавете и картофите и оставете 10-тина минути да се мариноват. С помощта на решетъчна лъжица извадете картофите, а соса оставете настрани. Изпечете бекона в тиган и го оставете да се отцеди.
Намаслете тавата, в която ще печете. Намаслете пилешките кубчета с мазнината от бекона и разстелете в тавата. Размесете с картофите. Полейте със соса и печете. Ако е необходимо, добавете малко вода. Когато е готово добавете бекона, поръсете с кашкавал или сирене Чедър и отново върнете тавата във фурната за 10-15 минути. Преди сервиране  поръсете с нарязания на сито зелен лук.
Да ви е сладко!





Назаем от geniuskitchen

Коментари