ЛЮБОПИТНО ЗА БОРОВИКАТА
- Доказан антиоксидант, с антибактериално и противовирусно действие
- Действа противовъзпалително, дава бодрост и енергия
- В 100 гр. пресни плодове има само 49 калории
- За първи път думата "боровинки" се споменава през 1550 г. от Джеймс Уайт Норвуд, който разказва за индианците, използващи боровинки
- Добавена към ястие от свинско месо придава изтънчен и великолепен вкус на ястието. Може да се добави и към пилешко, през 1663 г. пилетата за готвене Pilgrim се появяват с рецепта за сос от червени боровинки.
- В България се срещат 4 вида от род Боровинка - Червена, Черна, Синя и Кавказка. Единствено плодовия сок на Черната боровинка оцветява във виолетово
ИДЕЯ: НАПРАВЕТЕ ПРЕКРАСЕН ДЕСЕРТ С БОРОВИНКИ
2 яйца
½ ч.ч. масло
1,5 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. орехи или други любими ядки
2 ч.ч. боровинки, пресни или замразени.
Кората на един портокал – настъргана (по желание)
Пудра захар за поръсване
Ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете захарта, маслото и кората от портокал и разбийте с миксер, докато се получи пухкава смес. Добавете яйцата и ванилията и отново разбийте.
Прибавете сухите съставки брашното и разбъркайте с подходяща лъжица, после идва ред на ядките и боровинките. Смесете всичко добре. Това беше най-трудната част.
Сега изсипете лепкавата смес в тава, предварително покрита с намаслена хартия за печене. Печете 40-45 минути в предварително загрята фурна на 150 - 170°С. Когато е готово, не бързайте да хапвате, оставете сладкиша да изстине и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Назаем от stuckonsweet.com
1,5 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. орехи или други любими ядки
2 ч.ч. боровинки, пресни или замразени.
Кората на един портокал – настъргана (по желание)
Пудра захар за поръсване
Ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:

Прибавете сухите съставки брашното и разбъркайте с подходяща лъжица, после идва ред на ядките и боровинките. Смесете всичко добре. Това беше най-трудната част.
Сега изсипете лепкавата смес в тава, предварително покрита с намаслена хартия за печене. Печете 40-45 минути в предварително загрята фурна на 150 - 170°С. Когато е готово, не бързайте да хапвате, оставете сладкиша да изстине и поръсете с пудра захар.
Да ви е сладко!
Назаем от stuckonsweet.com

Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение