ОЦВЕТИ СИ КАМЪЧЕ


Знаете ли, че пингвините са много романтични. Мъжкият пингвин подарява малко камъче на женската в знак на това, че я харесва.

Вие също можете да подарите камъче на някого, на когото държите. Но за да е уникално и специално, направете го сами. Не е трудно, дори е много забавно. С него можете да декорирате бюрото си, саксиите, етажерките и какво ли още не.

ИДЕЯ: ОЦВЕТЕТЕ СИ ЛЕСНО КАМЪЧЕТА

КАКВО ВИ Е НЕОБХОДИМО: 
  • обли, гладки камъчета 
  • четка за рисуване 
  • бяла боя 
  • лак за нокти - различни цветове 
  • купа, пълна с вода
  • клечки за зъби

КАК ДА ОЦВЕТИМ КАМЪЧЕ:
Първо добре измийте и подсушете камъчетата. После ги боядисайте с бяла боя и оставете добре да изсъхнат. Ако е необходимо, нанесете два слоя. И сега става интересно.

Напълнете купа с вода. Купата трябва да е достатъчно голяма и дълбока така, че в нея да може да се потопи и най-голямото камъче.

Добавете капка лак за нокти. Ще видите, как цвета се разпростира. После точно в средата добавете нова капка лак за нокти, но от друг цвят. И така, сменяйте различни цветове, които да капвате винаги в средата. Работете бързо, за да не се втвърди покритието.

Сега създайте самото оцветяване. Използвайте клечка за зъби. С нея издърпайте центъра навън, ще видите, че се получава чертичка. После до нея направете нова черта, но от вън на вътре. Повторете няколко пъти и ще се получи красива шарка. Редувайте чертичките навън-навътре или нагоре-надолу.

Когато приключите, бавно потопете камъчето в средата на шарката. Потопете го до дъното на купата и бавно го извадете. По-лесно ще ви е, ако първо потопите лявата страна, после долната, после дясната.
Оставете да изсъхне, това няма да отнеме много време, и сте готови. Украсете, подарете, експериментирайте нови шарки, забавно е.

БОНУС ИДЕЯ:

Намерете си малки, декоративни тикви, тях също можете да ги оцветите по неповторим начин. Направете си сами лесно и бързо уникална украса.
 Снимки: назаем от kiwico.com

Коментари