СЛАДОЛЕД С КАФЕ


За затопляне на взаимоотношенията, понякога и един сладолед е достатъчен. 
Когато в месеца има буквичката „Р“, сладолед не се яде – това го знаят много деца. Но и зиме, и лете, сладоледът си има своите почитатели. 
Знаете ли, че: 
Маргарет Тачър е завършила химия и 4 години е работила като химик. Била е част от екипа, който създава първия замразен сладолед. 
Най-голямата мелба в света е направена в Едмънтън, Албърта, Канада, през 1988 г. и е тежала 24 тона. 

ИДЕЯ: Направете си домашен, ободряващ СЛАДОЛЕД С КАФЕ 
Не трудно, ще се убедите. Но ако сте големи почитатели на сладоледа, това е един много добър вариант да изпиете кафето си. 
ПРОДУКТИ: 3-4 банана – замразени и нарязани 

  • 1 кофичка (350-400 г.) заквасена сметана 
  • 1/4 чаша силно еспресо кафе 
  • Мед или захар на вкус 
  • Ванилия 

ПРИГОТВЯНЕ
Направете си кафе. Ако сте любители на ободряващата напитка, направете го по-силно. Подсладете със захар или мед. Охладете. 
В блендер разбийте бананите, сметаната, кафето и ванилията, до получаване на гладка, еднородна смес. Оставете във фризера да се замрази, около час е напълно достатъчен. 
Сервирайте така, както въображението ви диктува. 

БОНУС ИДЕЯ: Можете и да покриете да гарнирате с ВКУСНИ ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ ОТ САМО ДВЕ СЪСТАВКИ или ШОКОЛАДОРИ ЕКЛЕРЧЕТА или направете подарък сладки тарталети с течен шоколад, горски плодове и кокос, предоставени от нашите партньори. 

Да ви е бодро!

Коментари