Елените на Дядо Коледа са в България


Не, това не е шега! В България също има Коледни елени, натурални, дошли директно от Лапландия. Намират се край китното родопско село Момчиловци и могат да се видят от близо и дори да се пипнат.

Семейството елени живее добре на височина от 1 700 метра и вече са се адаптирали чудесно. Най-малкото еленче се нарича Гошо – то си е „българче“ с лапландско потекло и е дошло с името си – родено е на 6-ти май тази година. Разбира се, бащата е величествения елен Рудолф. Има си сестричка, Белоноска.

Този кът на приказките е идея на млади хора, които имат амбицията след време приказката да е истинска  - тук да бъде построена къщата на Дядо Коледа, с работилница, където се изработват подаръците и сладкарско помещение, за неустоимите коледни лакомства, в приготвянето на които децата ще могат да се включат. Там ще бъде и пощенската кутия на Дядо Коледа. 
 

През лятото мястото е много посещавано от наши и чуждестранни туристи, но си струва да бъде посетено и през зимата. Сняг и елени сред величествени борове – това не е ли едно прекрасно и незабравимо допълнение към празниците?

Коментари