Често времето за готвене е кратко а ни се хапва нещо вкусно. Рибата е особено полезна през зимата. Бедна на холестерол, което е важно за любителите на здравословното хранене. Усвоява се бързо от организма, за само 2-3 часа. През зимата е важно да хапваме риба, защото тогава слънцето е по-малко и имаме дефицит на витамин D, което води до умора и сънливост, а тя ни го доставя.
Всичко, което ви е нужно са не големи риби, по ваш вкус, хартия
за печене, суха смес за овалване и
лимон.
Рибите нека да са предварително изчистени, а сместа за овалване
можете да направите изцяло по ваш вкус. Нека тя да е от брашно, вкусено с
подправки. Босилек, естрагон, мащерка, риган, розмарин - това са все много подходящи овкусители на
рибата, сложете това, което ви допада най-много. Добавете малко смлян чер пипер
и сол.
После е лесно. Оваляйте рибите в тази смес и ги подредете
върху предварително намаслена хартия за печене. Сложете и няколко резенчета
лимон. Отгоре покрийте с втори лист и подгънете краищата така, чеда затворите
добре „пакетчето“. Остава само да се изпече и сервира.
Добър апетит!
Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение