ОЩЕ КОЛЕДНО ВДЪХНОВЕНИЕ

Всяка година търсим нови и нови идеи, с които да направим празниците още по-вълнуващи и неповторими. Всяка година трябва с нещо да се отличава от предишната, но и да запази празничния дух и традициите. Как да се случи? Трябва ни просто малко вдъхновение.

КОКТЕЙЛ ЗА УКРАСА
Любимите ви червено вино или коктейл, поставени в прозрачна играчка за елха е прекрасна декорация за Коледната трапеза. 



Бонус идея: Направете си предварително ледени кубчета с черешка и пресен розмарин, освен, че ще допълня общата палитра от цветове, но и ще предадат неповторим вкус.





ЯБЪЛКИТЕ ДОПЪЛВАТ УЮТА
Всичко, от което се нуждаете, е твърд конус със здраво закрепени върху него клечки или тънки гвоздеи. После е лесно – закрепете ябълките, допълнете със зелени елхови клонки и сте готови. От бабите знаем, че ако изтъркаме ябълката с вълнен плат, тя ще стане лъскава. Така е, пробвайте.


МЕДЕНО ВКУСНО
След празниците ще установите, че тази декорация освен красива, е и вкусна. За направата на елхите можете да използвате обикновено тесто за РИСУВАНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ. От него изрежете по четири триъгълника за всяка елха. След като изпечете, слепете с айсинг, приготвянето на който е описан в същата рецепта. Но нека да е малко по-гъст, за да е стабилен. Останалото е въпрос на въображение.  

Коментари