Не се оправдавайте с липса на време! Коледа изисква
подготовка, затова е прекрасна и вълнуваща. Когато замирише на прясно опечени
бисквити, на карамфил и канела - тогава празника наближава.
ИДЕЯ: Направете РИСУВАНИ КОЛЕДНИ СЛАДКИ. Те не са
обикновени, а носят уют и празничен дух, които можете да усетите само по Коледа.
Включете в рисуването децата – това ще е спомен, който ще съхранят.
За да приготвите вкусното медено тесто не се изискват
особени кулинарни умения. Достатъчно е да имате желание, тази рецепта винаги се
получава.
ПРОДУКТИ:
- 2 яйца
- 150 г захар
- 150 г мед
- 150 г олио
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. смлян карамфил – по желание
- 400 – 450 г брашно
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбъркайте първо яйцата, прибавете захарта, после мед, следва
олиото. Пресейте брашното със содата, смесете и направете меко тесто. Добавяйте
брашно до като получите меко тесто, което не лепне.
Разточете кора с дебелина не повече от 1 см., работете върху
набрашнен плот. Изрежете различни формички. Печете на 180°С около 7-12 минути.
Извадете меденките и ги оставете да изстинат.
Сега е ред на вашето въображение. Направете си
АЙСИНГ:
- 200 г пудра захар
- 2 белтъка
- Щипка лимонтозу или лъжичка лимонов сок
Започнете с разбиването на белтъка и постепенно добавяйте
пудрата захар. Разбивайте с миксера до гладка, пухкава смес. Нека не е много
гъста, за да може да се рисува. Лимонената киселина прави айсинга лъскав,
затова е добре да не я пропускате. Ако ви се струва рядка сместа, добавете още
захар. Ако я направите гъста, разредете с лимонов сок.
Сега можете да рисувате с тази смес, използвайки шприц с
много тънък накрайник или тънка четка за рисуване. Може и да разделите айсинга в купички и да го оцветите със сладкарска боя.
От тук нататък всичко е въпрос на желание и фантазия. Медените сладки могат и да се покрият с фондан, вариантите за тяхната украса са безкрайни. А защо не и да ги направите за украса на елхата?
Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение