GOOGLE ГЛЕЗИ СВОИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - И ТО КАК ...


Легла за дрямка за 5 000 £ и омари в столовата.

След като завидяхме на 5-ТЕ НАЙ-ГОТИНИ ОФИСА В СВЕТА ще се „вмъкнем“ в сградата на GOOGLE за да видим как се грижи най-голямата технологична компания за своите служители. Уточнението е, че строежът на новата им офис започва скоро. Тя ще е 11 етажна, в Лондон, ще приютява 7 000 служители и ще струва над £1 млрд. Писта за бягане, баскетболно игрище и стаи за масаж, на разположение денонощно – това са само част от условията, предназначени да поглезят служителите и да насърчат тяхното творчество.  Желаещите да работят в голямата компания влизат в нея трудно и излизат … още по-трудно. Защо – нека видим снимки от работното място. Коментарът е излишен. 


ДА РАБОТИШ В БЪДЕЩЕТО

Гурме храна, дрямка по време  на работа в капсула от бъдещето, басейни, сауна и места за спорт, места за разкрасяване – всичко това е предназначено да вдъхновява служителите и … да ги задържа в офиса.

УМОРЕНИ СТЕ? ВРЕМЕ Е ЗА НУЛЕВА ГРАВИТАЦИЯ.

Футуристичните капсули, които вече показахме в предишна статия, няма как
да не заемат отново челна позиция, когато става дума за добри условия на работното място. Ако служител се почувства изморен или се нуждае от вглъбяване, може да се скрие в една от тях, да спусне козирката и да се откъсне напълно от външния свят. 12-20 минутна програма ще го отведе в безтегловност, допълнена с релаксираща музика, а серия от вибрации ще го извадят от унеса – да става и да твори. 


КУЧЕ МОЖЕ, КОТКА НЕ

Разрешено е на служителите да идват със своите четириноги приятели на работа. В кодекса на компанията пише: „Привързаността на Google към нашите приятели – кучетата, е
неразделна част от нашата корпоративна култура. Ние обичаме котки, но ако в нашите офиси се появи котка, това ще бъде доста стресиращо за нас. Ние не ги дискриминираме. Но за здравето и благосъстоянието на котката, с толкова много кучета наоколо, присъствието им не е желано.“

ПОСТРИЖИ СЕ, ПОСЛЕ ГОВОРИ С АДВОКАТ

Фирмата предлага на място използването на услугите на фризьори, лекари, стоматолози, физиотерапевти, дори поправка на обувки, козметици и правни консултации. Наистина, не е необходимо служителите да напускат сградата. Дори не е нужно да се прибират в къщи, за да се занимават с досадното пране. Персонал ще се погрижи да занесе мръсните дрехи в офис-пералните машини и да ви ги достави сухи и изгладени.

НА 60 МЕТРА ОТ ХРАНАТА

Селгей Брин, съосновател на Google смята, че „никой не трябва да бъде на повече от 200 фута от храни“. Луксозни ресторанти с храни от всички краища на света, достойни за Мишлен ресторант - от омари до домашен сладолед карат служителите да се чувстват… нахранени, при това - безплатно. „Докато чакат на опашка или хапват вкусно, хората са спокойни и разговарят. А в разговорите се раждат идеите, а идеите се превръщат в проекти.“ – така де, целта оправдава средствата :)


Такива ми-ти работи с офисите по света.



Коментари