ЦВЕТНИ ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИКупа, пълна с цветни шоколадови бонбони – всеки ще посегне към тях. Или прекрасно допълнение към десерт, в цветове, които ще допълнят украсата. Вкусно, лесно, евтино, с продукти, които безпроблемно се набавят. Направете лесно

ШОКОЛАДОВИ БОНБОНИ В ЖЕЛАНИТЕ ОТ ВАС ЦВЕТОВЕ 

Всичко, което ще ви е нужно, е бял шоколад, 2 цвята сладкарска боя, бисквити, масло и желание. Количеството на продуктите зависи от вас, но едно пакетче чаени бисквити, две лъжици масло и два бели шоколада ще свършат чудесна работа. Натрошете обикновени чаени бисквити и смесете с масло, най-добре ще е да използвате блендер. Ще разберете, че сте готови, когато вземете малко от сместа и успеете да направите топче от нея. Ако не ви се струва достатъчно сладко, добавете и захар, но не забравяйте, че всичко това ще бъде обвито в шоколад.
Разтопете белия шоколад на водна баня. Разделете го в две купички и във всяка прибавете сладкарска боя. Разбъркайте добре, докато боята се разтвори напълно. После работете бързо, но не се притеснявайте излишно. Ако шоколада се втвърди винаги можете отново да го затоплите. Най-лесно е да направите правоъгълни бонбони, за целта ще ви е нужна стандартна формичка за лед. Разбира се, има и много други варианти, въпрос на въображение – по магазините продават силиконови формички – розички, с тях могат да се получи още по-атрактивен резултат.

За да станат бонбоните по-красиви, огледайте се в шкафа за сладкарски подправки. Ако имате цветна захар или цветни кокосови стърготини, посипете с тях дъното на формичката. Сега налейте по малко от шоколада от единия цвят, наклонете така, че стените на формичката да се покрият до средата. Изчакайте няколко минути да се втвърди и налейте от шоколада с другия цвят. Този път наклонете формичката на всички посоки така, че да се покрият до горе с шоколад. Отново оставете няколко минути да стегне. Напълнете с бисквитената смес. Отгоре покрийте с останалия шоколад, да се запечата.
Сега е най-трудната част – още не е време за ядене, отново трябва да се изчака, за да стегне шоколада.

Когато и това се случи – извадете от формичките и ще разполагате с прекрасни шоколадови бонбони с пълнеж.

БОНУС ИДЕЯ: Може да оцветите в подходящ цвят и бисквитената смес. А за да получите бонбони от висок клас, във всяка, заедно с поставете стафида или ядка.
Назаем от thecakeblog


Коментари