ТВОРЧЕСТВО С ЯЙЦА



Наближава денят, в който да се подготвим за наближаващите светли празници и да боядисваме яйца. Това е момента, в който можем да дадем воля на въображението си и да направим нещо наистина различно и уникално. Не е трудно, трябва ни само малко предварителна подготовка и, разбира се, желание.
Един много добър вариант е да направим уникално боядисани яйца с помощта на копринен плат. Резултатът ще е впечатляващ.



КОПРИНЕНИ ЯЙЦА

Това, което ще ни е нужно, е 100%-ова коприна в ярка окраска. Ако не пазите такива, от едно време, то в магазините за втора употреба лесно могат да се набавят, при това на ниска цена. Но не забравяйте да  проверите добре етикетите, за да не се окаже, че купувате полиестер изглеждащ по подобен начин. Може да се възползвате и от коприната на стара блуза, шал или нещо подобно. Добре е цветовете да са ярки, а шарките – дребни. За да могат по-добре да се отличават върху яйцето – все пак то не е с голяма площ.

Премахнете всички шевове. После изрежете  парче, достатъчно голямо, че да покрие яйцето. Опаковайте го колкото се може по-здраво, като отгоре завържете плата. За да прилепне по-добре, може предварително да навлажните плата. Нека лицевата му част да е към яйцето. После го увийте отново, този път с памучно парче светла тъкан. Стара калъфка от възглавница ще свърши чудесна работа.








Поставете опакованите яйца в съд с вода така, че да са добре покрити. Добавете оцет и сварете яйцата така, както го правите всеки път.



Идва най-интересната част – премахването на плата, разбира се, след като яйцата са се охладили. Винаги е изненада какво се е получило, но ако материалите са качествени, резултатът е вълнуващ. 
назаем от: https://ourbestbites.com


Коментари