Определено трябва да имате търпение и желание, за да
направите тези прекрасни коледни мъфини, но си заслужават. Те са удивителни и пленително
допълнение към коледните красоти. И – не се притеснявайте! Могат да се ядат
целите, дори и прозрачното похлупаче. Така е, защото то е направено от желатин
и вода. А какво ще има под него – това е въпрос само на вашето въображение.
Необходимо е да експериментирате, докато получите най-добрата декорация за мъфини,
затова не се колебайте, а започвайте „тренировките“.
Какви да са мъфините – изберете си сами. Със сигурност имате
любима рецепта. С какво да ги украсите отгоре? Ами, каквото искате. Снегът е от
кокосови стърготини. От сладкарски магазин могат да се купят интересни малки
захарни фигурки. А защо не си направите сами? Припомняме рецептата за домашно маршмелоу ТУК. Но, нека да се съсредоточим към акцента в декорацията,
желатиновия купол.
ИДЕЯ: Направете интересни КОЛЕДНИ МЪФИНИ С ЖЕЛАТИНОВ КУПОЛ
ПРОДУКТИ:
- Желатин
- Вода
- Малки балони с кръгла форма
- Хранителна боя – по желание
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесете водата с желатина и затоплете, докато желатина
набъбне и се разтвори. Не трябва да има бучки или пяна, това ще навреди на
покритието.
Надуйте балоните. Добре е към тях да прикрепите например
дървено шишче, това ще ви помогне за изсушаването по-късно
Намазнете си ръцете, но съвсем малко и разтъркайте
балончето. Така ще си помогнете при отстраняването му, когато всичко е готово. Внимавайте,
ако сложите много мазнина, желатинът няма добре да покрие повърхността. Трябва
наистина съвсем леко да разтъркате със слабо омаслени ръце.
Потопете балончето в желатиновата смес. Ако предпочитате,
можете да използвате четка и с нея да разнесете желатина равномерно. Оставете малко да стегне и повторете още 3-4
пъти. Трябва да получите дебело покритие. Ако през това време желатинът в
купата започне да стяга, не се притеснявайте да го затоплите малко и да
продължите да работите.
Оставете готовите балони да изсъхнат много добре, 24 часа ще
са им напълно достатъчни.
Следва премахването на балона. Поставете палец на възела и
натиснете леко така, че покритието да се отдели. Отлепете внимателно колкото се
може повече. После спукайте балона, по-добре с игла, за да може въздухът да
излезе бавно.
Често пъти получените сфери имат леко бежов цвят, не са
напълно прозрачни, това е от желатина, който винаги е малко жълтеникав. Ако
това ви дразни, можете още при приготвянето на сместа да сложите съвсем малко
сладкарска боя с цвят, който желаете. Добра
идея е и добавянето на сладкарски блясък.
Това е! Вече сте готови.
Снимки назаем от: sugarhero.com
Коментари
Публикуване на коментар
Вашето мнение